Moro med mening på INSPIRIA

INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som handler om KUNNSKAP. Her finner du over 70 interaktive installasjoner.

INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som handler om KUNNSKAP. Her finner du over 70 interaktive installasjoner i tillegg til at du hver helg og ferie kan oppleve en magisk reise i verdensrommet i planetariet, spennende AktivitetsLab (lag din egen luftrakett, WeDo LEGO-programmering, bygg kreasjoner av Strawbees o.l.), ScienceAktiviteter (prøv spinnville CrazyCarts, lag oppfinnelser med LittlestBits o.l.) og ikke minst og vårt populære Science Show. Er du over 140 cm på strømpelesten, og ikke er redd for å bli svimmel, bør du teste ut astronautsimulatoren Gyro Xtreme!

Aktivitetsparken
I ferie og helger har vi utlån av sykkelutstyr kl. 11.00-16.00, til bruk i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel.

Lurer du på om elsykkel kan være noe for deg? På INSPIRIA kan du teste ulike elsykler trygt i vår 500 meter lang elsykkelbane med både bakke og svinger og ikke minst en strekning hvor du kan teste farten. Tips og råd kan du få fra våre elsykkelverter.

Parken er alltid åpen, også når vitensenteret er stengt. Har du med egen sykkel/sparkesykkel/skateboard (og hjelm) kan du fritt benytte deg av aktivitetsparken både i og utenfor vitensenterets stengetid.