Senhøsten på Nordnorsk vitensenter

Senhøsten blir spennende på Nordnorsk vitensenter i Tromsø og Alta.

Det siste året har Nordnorsk vitensenter funnet ut en del om lyd sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Da blir det både vakre og grusomme lyder, men også en rekke eksperimenter som forklarer hva lyd egentlig er og hvordan den forflytter seg. Ta turen til Barnas superlørdag med NOSO og Vitensenteret i Stormen i Bodø lørdag 4. november og på Kulturhuset i Tromsø lørdag 18. november. Se www.noso.no/konserter/hva-er-lyd

I november utforskes det med gøyale roboter og enkel programmering på Nordnorsk vitensenter. Bierobotene BeeBot og LEGOrobotene WeDo passer fint for både skoleelever og de som er i barnehagealder. Voksne som følger godt med, vil nok også kunne lære ett og annet! Nordnorsk vitensenter er i tillegg med på å arrangere FIRST LEGO League i november, i Tromsø og Alta. Alle som vil kan komme å se de fantastiske robotene som konkurrerer i denne spennende forsknings- og teknologikonkurransen for barn og unge.

Mot høytida blir det kreativt juleverksted fra 3. desember og hver søndag fremover. I år slår Nordnorsk vitensenter et slag for gjenbruk og en grønnere hverdag. Lag handlenett som kan brukes om og om igjen - eller bruk gammel plast til å lage noe nytt!

(foto: David Gonzales)