Prosjekt fantasi på Nordnorsk vitensenter

Kan et helt vanlig lekeapparat bli en fantastisk oppfinnelse? Kan vi lage strøm av lyd? Hva skal vi med en CO2-gomler, og hva i all verden er en prompinator?

I Prosjekt fantasi, en oppfinnerkonkurranse i samarbeid mellom Statoil Morgendagens helter og fem regionale vitensentre i Norge, har barn og ungdom løst flere av dagens verdensproblember. Nå kan du se og prøve oppfinnelsene selv. Utstillinga blir stående på Nordnorsk vitensenter til slutten av juli.

De 11 beste ideene fra Prosjekt fantasi konkurransen ble bygget og satt sammen til en utstilling som turnerer rundt i Norge - og nå er den kommet til Nordnorsk vitensenter. Hele 3 av vinneroppfinnelsene er laget av barn og ungdom fra Tromsø: IPowerWalk av Rasmus, Supersparken av Amanda og Ina og Lydstokk for blinde av Henning.

I utstillinga blir det kreative områder, hvor man kan få inspirasjon og tegne sine egne ideer. Hver søndag åpner vi i tillegg et kreativt verksted der du selv, gjennom kreativitet og skaperkraft, kan være med å lage en modell av fremtidens oppfinnelse.