Sommer på Vitenparken

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Her blir det ukeprogrammer innenfor alt fra Bioteknologi, Mat, Energi, og Båtliv.

I bioteknologiuka kan du være med å utforske kjøkkenkjemi hvor vi blant annet lager og leker med magnetisk slim. Hvor mange forskjellige insekter kan vi finne og hvordan ser de ut under mikroskop? Hvordan ser organene i kroppen vår egentlig ut? Og hva med bakterier? Vi skal blant annet dyrke bakterier hvor vi blant annet kan finne ut om antibac faktisk dreper bakteriene på hendene, og hva med håndsåpe?

For deg som elsker å teste nye smaker, som vil lage mat på et kult kjøkken, lage mat ute og som vil lære mer om hvor maten egentlig kommer fra har vi laget en Mat & Smaksuke. Er du glad i båter? Vi skal drive med båtliv på Vitenparken i sommer også. Vi kommer til å lære om hvordan båter flyter og får framdrift, og hvordan man kan bygge sine egne båter, i tillegg til at det vil holdes mange andre morsomme sommeraktiviteter. Du vil selv få bygge mange forskjellige prototyper av båtkonsepter i blant annet tre og isopor som vi også vil teste og kjøre i bassenger. I løpet av uken blir det også en utflukt. Til slutt skal vi lage våre egne radiostyrte båter.

Energi skal det også bli mye av. Vi skal utforske ulike typer energi, og lærer om hvordan fornybare energikilder fungerer, og ser på morgendagens superkule løsninger med hyperloop, luftputefartøyer, raketter, potetkanon! Vet du hvordan et svevende magnettog fungerer? I Japan kan disse togene nå en fart på 600 kilometer i timen på ren magnetisme! Hvis du blir med på energiuka, så lager vi vårt eget magnettog! Det er altså uendelige muligheter for spennende og lærerike opplevelser på Vitenparken hele sommeren. Aktivitetene passer for barn mellom 7 og 13 år.