Starmus

Verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival kommer til Trondheim som finner sted 18.-23. juni 2017.

Verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival kommer til Trondheim. En mengde nobelprisvinnere og øvrige forskere og musikere i verdensklasse er sammen med verdensrommets pionerer ventet til festivalen, som finner sted 18.-23. juni 2017.

https://www.ntnu.no/starmus

Vitensenteret skal selvfølgelig være synlig i bybildet under festivalen. Sammen med byens og regionens aktører innenfor teknologi, vitenskap og kultur blir Starmus open space på torget fylt med relevante aktiviteter, innslag og utstillinger rettet mot barn. Starmus open space er et gratis arrangement og åpent fra kl. 1100-1900.Temaene for open space de ulike dagene er:

Tirsdag: Romfart / Moon Walkers, Onsdag: Nysgjerrighet og Torsdag: Robotdag

På Torgscenen kan du bl.a. få se et forrykende vitenshow med Forsker-Frederic og på torvet stiller Vitensenteret med Fantasiverksted. Hva trenger vi for å utforske universet og bosette oss på andre planeter? Hvilke behov kan vi ha i fremtiden? Kan din fantasi komme opp med en revolusjonerende idé? På Fantasiverkstedet kan du, ved hjelp av kreative metoder designe og bygge din egen prototype - en oppfinnelse for fremtidens utforskning av universet. Bilde: fantasiverksted

Hvordan kan det føles å snurre som en astronaut? På Vitensenteret har du mulighet til å teste dette i Orbitronen. Vet du hva som skjuler seg i bakgården på Vitensenteret? Kanskje blir det åpning av dette fantastiske byggverket denne uka!