Etter to år med pandemi, var det endelig duket for et nytt bransjetreff i Sponsor- og Eventforeningen – og utdelingen av 18 priser i forskjellige kategorier. Equinor Morgendagens helter var nominert i to kategorier gjennom sitt sponsorat av Vitensenterforeningens nasjonale programmeringstilbud Kodekraft: Årets samfunnsengasjement og Årets sponsorat.

Kodekraft-sponsoren stakk av med seieren i sistnevnte kategori!

 

Juryens begrunnelse:

Equinor – Morgendagens helter og Kodekraft

«Samarbeidet har som mål å stimulere interessen for realfag hos barn og unge. Dette er utvilsomt et gjennomtenkt prosjekt med et langsiktig perspektiv, på bakgrunn av et tydelig behov i samfunn og næringsliv. Det er troverdig at sponsoren står bak et slikt initiativ, noe som styrkes av relevante samarbeidspartnere. Prosjektet gjør digitale verktøy tilgjengelige for alle og framstår som et svært positivt og inkluderende tilbud. Her finner vi klare målsettinger som er forankret i strategi. Juryen er meget imponert, dette er utrolig bra og vi tildeler med den største glede prisen Årets Sponsorat til Equinor. Applaus!»

 

Geir Endregard (INSPIRIA science center), koordinator for Kodekraft på vegne av Vitensenterforeningen:

– På vegne av de regionale vitensentrene som er med på Kodekraft-leveransen, vil jeg si gratulerer med prisen til våre støttespillere i Equinor. Kodekraft må nok være et av de mest vellykkede skoleprosjektene i landet; Samtlige vitensentre har vist at de kan levere på et så høyt nivå innen et tema som skolene ofte ønsker en hjelpende hånd til å undervise i. Kodekraft har vist at programmering ikke trenger å være så komplisert. Her er det snarer snakk om mestring som skaper begeistring, og dette gjelder både elever og lærere. 

– Vi er utrolig takknemlige for at Equinors Morgendagens helter-program har tatt en så sterk posisjon i det å fremme programmering og realfag, på lik linje med idrett og kultur. Det betyr at de treffer barn og unge med ulike interesser, personlige ferdigheter og måter å uttrykke seg kreativt og konstruktivt på.