Oppfriskning av kjøring med Bit:Bot

Lærer og elev programmerer bitbot

 

Nå skal vi kjøre Bit:Bot på smartby-matta igjen! Dette blir en repetisjon av øvelsen dere gjorde sammen med vitensenteret. Samtidig flytter vi koden for kjøring over i en annen «start-blokk». Da kan vi senere bruke sensorene samtidig som vi kjører.

 

Utstyr:

  • micro:bit
  • Bit:Bot
  • Smartby-matte

 

Kjøring med Bit:Bot:

Finn en rute som dere vil kjøre, og programmer en rute frem til målet. Det som er annerledes denne gangen er at vi ikke skal putte koden for kjøring inn i «ved start» blokken slik dere gjorde da dere kjørte med vitensenteret, men legge koden inn i blokken  «når knapp A trykkes». Vi gjør det fordi det lar oss bruke sensorene til Bit:bot samtidig som vi kjører ruta vår. I den neste oppgaven skal dere programmere Bit:boten til å nødbremse hvis den merker en hindring foran seg, og da er det greit at koden ikke ligger i «ved start» blokken. 

 

Lek med lys:

Bit:Bot har 12 LED-lys som kan programmeres, og dette åpner for en masse muligheter. Hva med å programmere Bit:Boten til å lyse som et utrykningskjøretøy? Eller kanskje det er på sin plass med et lysshow og en liten dans når løypa er overvunnet?

Hva skjer hvis vi bruker blokken «sett LED i regnbue» og samtidig har en «roter LED» blokk inne i en «gjenta for alltid» blokk?

Bit:Bot.
Elev følger med på Bit:Bot