superbit utstyr

Utstyr til super:bit

Et klassesett bestående av en super:bit-kasse, micro:bits, bit:bots og masse løst utstyr gis gratis til alle grunnskoler. Hele utstyrskassen eller deler til denne kan kjøpes av skoler eller andre. 

Hvem får gratis super:bit-kasse?

Sparebankstiftelsen DNB har gitt støtte til Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding for å kjøpe klassesett med utstyr til alle landets grunnskoler og kodeklubber. Alle landets 2400 grunnskolersår tilbud om å bli med på "super:bit-oppdraget" og vil motta utstyret etter at lærerne har deltatt på lærerkurs i regi av sitt lokale regionale vitensenter i skoleåret 2019/20 eller 2020/21.

Aktive, registrerte kodeklubber i Lær Kidsa Koding kan få super:bit-utstyrskassene etter å ha fått innvilget sin søknad. 

Både skolene og kodeklubbene mottar et komplett klassesett uten kostnad. Utstyret har mange års varighet, men man kan også bestille deler til dette (se under). 

 

Hva inneholder super:bit-kassen?

Utstyrskassen inneholder utstyr til ca 20-25 brukere.

 • 20 stk micro:bits, liten programmerbar «datamaskin»
 • 10 stk bit:bots, roboter som kjører etter hvordan micro:biten er programmert
 • Ultralyd sensor til bit:botene
 • 10 mm hvite, gule, grønne, blå og røde lysdioder (LED)
 • 5 mm hvite lysdioder (LED)
 • Servoer, 180 og 360 graders, fem av hver
 • Fem små høyttalere
 • En RGB lysdiodstripe
 • Mange krokodilleklemmer i flere farger
 • Fem ruller med sort elektrikertape
 • Oppbevaringskasse til komponentene

Merk: Utstyret leveres uten batterier, dette må skoler/kodeklubber anskaffe selv. 

I tillegg får alle mottakere en ganske stor Smart By super:bit-matte, der sensor på bit:bot kan programmeres til å følge sort linje, ultralyd sensor for å hindre kollisjoner og mye annet. Tuneller og bygninger kan bygges i papp f.eks. for å gjør byen mer spennende, og her jobbes det fram stadig nye eksempler.

 

Kan utstyrskassen kjøpes?

Kommuner, fylker, biblioteker og andre aktører har spurt om mulighet for å kjøpe super:bit-utstyrskasse. I tillegg vil nok noen supplere utstyr, dersom man ønsker at flere enn 20-25 stk skal gjennomføre opplegget, som innholdet i kassen er utstyrt for. 

Her kan du kjøpe super:bit-utstyr:

Hva kan utstyret brukes til?

Dette utstyret dekker alle oppgavene i super:bit-opplegget som leveres av vitensentrene.

I tillegg er utstyret egnet for å utføre mye annet som super:bit har utviklet som bonus- og ekstraoppgaver samt andre gode løsninger oppgaver fra micro:bit etc. 

De nye lærerplanene inneholder nye målformuleringer om programmering, teknologi, skaperkraft osv. Dette utstyret er egnet i en lang rekke fag og trinn og super:bit-prosjektet vil etter hvert sikre utveksling av gode bruksmuligheter.

Utstyrskassen

super:bit utstyrskasse

superbit programmeringsmatte

super:bit programmeringsmatte

Innhold i utstyrskassen

Innhold i utstyrskassen

microbit

Micro:bit

Komponenter til mircobit

Komponenter til micro:bit

microbit og bitbot

micro:bit og bit:bot