INSPIRIA science center

INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som fokuserer på KUNNSKAP. Her finner du over 70 interaktive installasjoner, stor aktivitetspark med utlån av sykkelutstyr til trafikkopplæringsbane, Pump Track og egen elsykkelbane, reis i verdensrommet i vårt spektakulære Planetarium, bli med på spennende AktivitetsLab, teste spinnville Crazy Cart og astronautsimulatoren Gyro Xtreme om du ikke er redd for å bli svimmel, opplev science show og masse mer - spennende og lærerike opplevelser for liten og stor!

På INSPIRIA løper du fra den ene kule opplevelsen til den andre, mens du ler, roper og gjør gøyale, småskumle eller tøffe ting. Men når du reiser hjem etter en spennende dag, har du ikke bare. hatt det kjempegøy, - du har også lært litt om matte, fysikk, helse, kjemi og astronomi. Og det er jo SMART.

Vitensenteret ønsker i tillegg å spre aktivitetsglede og sykleglede til liten og stor. På det store uteområdet vårt er det aktivtetsapparater og flere sykkelbaner som kan brukes både i og utenfor åpningstid. Test dine sykkelferdigheter på den 360 meter lange trafikkopplæringslanen med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. Ved sandkassen med gravemaskiner finner du en 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykkel. Og for de aller tøffeste har vi laget en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skateboard, sparkesykkel og vanlig sykkel. Fra april til oktober, hver helg og ferie mellom kl 11-16, har vi også utlån av sykkelutstyr til både barn og voksne.

Lurer du på om elsykkel kan være noe for deg? På INSPIRIA kan du (gratis) teste ulike elsykler trygt i vår 500 meter lange elsykkelbane med både bakke og svinger og ikke minst en strekning hvor du kan teste farten. Tips og råd får du av våre elsykkelverter.

Besøke oss?

Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Moro med mening

INSPIRIA science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap, helse og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I tillegg til at vi ønsker å dele realfagsglede med fritidsbesøkende, er vår hovedleveransen skoleprogram til over 30 000 elever og lærere hvert år.

Vitensenteret har som visjon å være en aktiv pådriver i samfunnsutviklingen og øke realfagsinteressen til barn og unge. Som vitensenter ønsker vi å skape opplevelser som er lærerike, utfordrende og morsomme!

Målet vårt er å gjøre realfag mer attraktivt og spennende for liten og stor. Gjennom aktivitet og eksperimenter ønsker vi å skape gode fremtidsholdninger innenfor temaene miljø, helse og teknologi. 

De ansatte på vitensenteret jobber etter verdiene kunnskapsrik, inspirerende og nytenkende. og vårt slagord er; Kunnskap endrer alt!

 

 

Kontakt:

Tlf: 03245 / 69139300

post@inspiria.no