Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi har lokaler i Arendal, Kristiansand og et mindre vitensenter i Kvinesdal. Alle våre Vitensenter ligger sentralt i byen, nær kollektiv kommunikasjon og parkeringshus.

I Vitensenterets utstilling og på våre aktivitetsverksteder kan hele familien utforske interaktive installasjoner, aktiviteter, spill og konkurranser. I helger og skoleferier har vi utvidede åpningstider, og flere aktiviteter på programmet. Se vårt aktivitetsprogram for hvilke aktiviteter du kan oppleve.

I skoleåret tilbyr vi ulike formidlingsprogram rettet mot barnehage, skole og SFO. Alle programmene er utviklet, og utføres, av våre pedagoger, og har forankring i læreplanen. Formidlingen foregår enten på Vitensenteret eller gjennom at vi pakker Vitenbilen vår og drar «ut på hjul» til skoler på Agder. Vi tilbyr også kurs for lærere og skolepersonell.

Vi tilbyr også VitenBursdager, VitenKlubb, familiedager, eventer og teambuildingsaktiviteter. Våre lokaler kan leies for konferanser og sammenkomster.


Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse for hele familien!

Besøke oss?

Vitensenteret avd. Arendal: Kystveien 2, 4841 Arendal

Vitensenteret avd. Kristiansand: Markens gate 21A, 4611 Kristiansand

Vitensenteret avd. Kvinesdal: Elvevegen 15, 4480 Kvinesdal

Gå til hjemmeside ›

Vitensenteret Sørlandet startet opp i midlertidige lokaler i 2010 i Arendal. I 2012 åpnet vi et nytt vitensenter i Kunnskapshavna i Arendal. Med interaktiv utstilling, flere klasserom og VitenButikk. Allerede i 2014 doblet vi vårt utstillingsareal. Vitensenteret Arendal rommer også en avdeling for Besøkssenter Raet nasjonalpark siden 2018. I 2024 utvider vi vårt tilbud med Havet som Ressurs, et visningssenter for lakseoppdrett. Etter noen år med planlegging startet vi opp et mindre vitensenter i Kristiansand januar 2018. Dette er første satsning i Kristiansand, og vi planlegger å kunne åpne større utstilling i nye lokaler om et par år.

Januar 2023 åpnet vår avdeling i Kvinesdal. Med to fast ansatte formidlere har vi her et tilbud til fritidspublikum, samt til skoler og barnehager i Lister-regionen.

Kontakt:

Tlf: 37 00 67 67

post@vitensor.no