Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi har lokaler i Arendal og Kristiansand (mini-vitensenter), begge midt i sentrum av byen, nær buss, tog og parkeringshus.

Vitensenterets utstilling og aktiviteter er åpent for alle, hele året.  Her han hele familien utforske interaktive installasjoner, aktiviteter, spill og konkurranser. I helger og skoleferier har vi utvidede åpningstider og flere aktiviteter på programmet. Se vårt aktivitetsprogram for hvilke aktiviteter du kan oppleve.

I skoleåret tilbyr vi ulike undervisningsprogram, rettet mot barnehage, skole og SFO. Alle programmene er utviklet, og utføres, av våre pedagoger og har forankring i læreplanen. Undervisningen foregår enten på Vitensenteret, eller vi pakker bilen med våre pedagogiske opplegg og drar ut på hjul til elevene. Vi har også kurs for lærere i skolen og barnehagelærere.

I tillegg arrangerer vi VitenBursdager, VitenKlubb, familiedager, eventer og teambuildingsaktiviteter.
Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse for hele familien!

Besøke oss?

Kystveien 2, 4841 Arendal

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Vitensenteret Sørlandet startet opp i midlertidige lokaler i 2010. I 2012 åpnet vi byggetrinn 1 av nytt vitensenter i Kunnskapshavna i Arendal. Med interaktiv utstilling, flere klasserom, astroamfi og VitenButikk. Allerede i 2014 åpnet vi byggetrinn 2 og doblet vårt utstillingsareale. Etter 1,5 år med planlegging startet vi opp mini-vitensenter i Kristiansand januar 2018. Dette er første satsning her, og vi håper å kunne åpne større utstilling om et par år.

Kontakt:

Tlf: 37 00 67 67

post@vitensor.no