Hva er et vitensenter?

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Tenk deg en blanding av et moderne teknisk museum, et show, et laboratorium, timen med verdens beste lærer, en spennende lekeplass, en sløydsal og en stjernekikkingskino inni Pantheon - da har du et lite inntrykk av hva vi kan være. Vitenskapen er for alle!

Aktuelt fra vitensentrene

Nå programmeres det rundt på de tusen skoler

11.02.2020Therese Patrick
Har du hørt om super:bit? Eller Den teknologiske skolesekken? Kort fortalt handler det om at barn og unge i Norge skal lære seg programmering.

Høyt intelligente jenter oppdages ikke av lærere

14.11.2019Therese Patrick
Én til to elever i hver klasse er uvanlig evnerike, men læreren vet ikke alltid hvem de er. Særlig jentene er flinke til å skjule smartheten.

Elever med høyt læringspotensiale faller utenfor på skolen

22.05.2019Therese Patrick
Da Sonja var 13 år, begynte foreldrene hennes å bli alvorlig bekymret. Hun passet ikke inn i skolen - verken faglig eller sosialt. Det skyldtes ikke lærevansker, men at hun lærte for raskt! Se filmen om hennes sterke historie og hvordan Talentsenteret på VilVite fikk henne til å blomstre og ikke minst se at det finnes flere som henne.

Om vitensentrene

Vitensenterforeningen er en forening for de regionale vitensentrene i Norge. Foreningen jobber for å fremme kunnskapen om hva vitensentre er og hvorfor vi trenger dem. Foreningen er også et organ for samarbeid mellom de regionale vitensentrene og arrangerer både administrative møter og faglige seminarer.

Vitensentrene i Norge: