Hva er et vitensenter?

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Tenk deg en blanding av et moderne teknisk museum, et show, et laboratorium, timen med verdens beste lærer, en spennende lekeplass, en sløydsal og en stjernekikkingskino inni Pantheon - da har du et lite inntrykk av hva vi kan være. Vitenskapen er for alle!

Aktuelt fra vitensentrene

Ny kampanje vil gi Kodekraft-«boost»

15.03.2021Vitensenter.no
Hver fjerde elev på 10. trinn har det siste året blitt introdusert for koding gjennom å lage egne spill. Nå er Kodekraft utvidet til å gjelde elever på 9. trinn også, og frontes i en ny kampanje for Equinors talentprogram Morgendagens helter.

Vitensentrene gjør suksess med digital kodeundervisning

11.02.2021Vegard Haugen
Takke være høy etterspørsel, vil også elever på 9. trinn få delta på årets «Kodekraft» – vitensentrenes gratis, digitale kodeundervisning!

Tilbyr gratis undervisningsprogram til elever på 9.- og 10. trinn

13.08.2020Therese Patrick
De regionale vitensentrene i Norge har utviklet nytt undervisningsprogram til ungdomstrinnet; Kodekraft. Programmet skal sikre at elever på 9.- og 10. trinn lærer om teknologi og programmering før de begynner på videregående skole.

Om vitensentrene

Vitensenterforeningen er en forening for de regionale vitensentrene i Norge. Foreningen jobber for å fremme kunnskapen om hva vitensentre er og hvorfor vi trenger dem. Foreningen er også et organ for samarbeid mellom de regionale vitensentrene og arrangerer både administrative møter og faglige seminarer.

Vitensentrene i Norge: