Atlanterhavsparken Vitensenter

Velkommen til Norges første marine vitensenter! Du finner oss på Tueneset i havgapet ved Ålesund. Atlanterhavsparken har vitensenter hvor du utforsker, løser oppdrag og lærer gjennom aktivitet. Her kommer du tett på dyr som du vanligvis ikke ser, og du kan oppdage hvordan livet i havet henger sammen.  

Vil du finne ut mer om hvordan fisk puster under vann, om du er rask som en laks, kjenne hvordan det er å holde en kråkebolle, å fiske strandkrabber, ta en korallprøve på havbunnen eller hilse på en hai? Da vil du sikkert trives hos oss!  

Vi har flere show hver dag for alle besøkende. Vitensenterutstillingene har mange oppdrag du kan løse alene eller sammen med venner og familie. På uteområdet vårt kan du lage demning og møte selene, oterne og pingvinene som bor her. Inne i aktivitetsrommet kan du holde levende sjødyr som kamskjell, sjøpølser, trollkrabber og eremittkreps, og kafeen byr på hjemmelaget og lokal mat.

Atlanterhavsparken vektlegger lekende læring og realfagsglede for folk uavhengig av alder og forkunnskaper. Vi ønsker at vi sammen skal stå bedre rustet til å Ta vare på havet, og jobbe for FNs bærekraftsmål #14 Livet under vann. 

Besøke oss?

Tueneset, 6006 Ålesund

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Skole og barnehage

Store og små grupper er velkommen til Atlanterhavsparken. Vi anbefaler alle å booke læringsprogram i forkant av besøket, og vi har mange aktiviteter å by på. Alt dette finner du på hjemmesiden vår under Skole og barnehage. Vi legger opp til tverrfaglig arbeid ved å koble flere fagområder sammen slik flere av målene i LK20 nås for aldersgruppen. For barnehager vil rammeplanens innhold bli ivaretatt i hele læringsprogrammet.

Om dere ønsker å utforske Atlanterhavsparken på egenhånd har dere anledning til det.

Vårt mål er at du som besøkende blir inspirert til å finne sammenhenger, eller å tenke nye tanker om hvordan livet under vann henger sammen. Vi lover at våre læringsmiljøer er helt utenom det vanlige!

Kontakt:

Tlf. 70 10 70 60

vitensenteret@atlanterhavsparken.no