Atlanterhavsparken Vitensenter

Velkommen til Norges første marine vitensenter! Du finner oss på Tueneset i havgapet ved Ålesund. Vitensenteret ligger under samme tak som Atlanterhavsparken, Nord-Europas største saltvannsakvarium.  

Vi åpner for publikum 2. september, og inviterer folk i alle aldre hit for å prøve ut interaktive installasjoner knyttet til livet i havet. Hos oss kan du lære om havet på nye måter. Vi ønsker å koble innsikten fra vitensenteret og akvariene sammen slik at læringen og forståelsen for havet står enda sterkere etter et besøk hos oss.  

Vitensenterets utstillinger og aktiviteter vil være åpnet for alle. Her vektlegger vi lekende læring og realfagsglede for folk uavhengig av alder og forkunnskaper. Vi ønsker at vi sammen skal stå bedre rustet til å Ta vare på havet, og jobbe for FNs bærekraftsmål #14 Livet under vann.

 

 

Besøke oss?

Tueneset, 6006 Ålesund

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Skole og barnehage

Når dere besøker oss, bestemmer dere selv om dere skal følge et læringsprogram eller ikke. Våre vitenpedagoger utvikler for- og etterarbeid som vektlegger bred forståelse av læringsprogrammets tema gjennom aktiviteter og oppgaver. Vi legger opp til tverrfaglig arbeid ved å koble flere fagområder sammen slik flere av kompetansemålene for aldersgruppen nås. For barnehager vil rammeplanens innhold bli ivaretatt i hele læringsprogrammet.

Vårt mål er at du som publikum blir inspirert til å finne sammenhenger, eller å tenke nye tanker om hvordan livet under vann henger sammen. Vi lover at våre læringsmiljøer er helt utenom det vanlige!

 

Kontakt:

Tlf. 70 10 70 60

vitensenteret@atlanterhavsparken.no