Bilde med tekst kodekraft og lyn

Lær programmering med Kodekraft

Poenget med Kodekraft er at du får lage ditt eget spill, nesten fra scratch. Temaet er er energi, og kanskje får du noen idéer underveis om hvordan vi kan sørge for nok energikilder til alle i fremtiden? Etter hvert som du legger inn nye ting i spillet ditt, vil det forandre seg. Her kan du på mange måter designe en spillverden akkurat slik du vil ha den. Husk at det er lov å «tenke utenfor pixelen» – her kan du programmere ditt helt eget spill!

Banner

Kom i gang med MakeCode Arcade:

Her finner du tre tutorials som steg for steg viser hvordan du skal lage et spill fra bunnen av. Disse oppgavene brukes også i dobbelttimen som klassen din har digitale med en formidler fra vitensenteret, men du kan også prøve deg frem på egenhånd. I energispillet får du poeng for å samle mest mulig energi, men du har begrenset med tid til å samle alt du trenger. 

Trykk på den blå knappen under for å starte første tutorial i MakeCode Arcade, og når du har gjort den, kan du gå videre til «Urettferdig fordeling». 

Intro: vi trenger mer energi

Urettferdig fordeling

Design energiikon

Banner

Utvid energispillet ditt:

Trykk på de forskjellige knappene under for å utvide spillet ditt og gjøre det enda kulere! Her lærer du blant annet å animere nye spillfigurer og  lage nye spillområder. I tillegg kan du prøve å simulere forskjellige variabler i spillet. Klarer du å fullføre alle sammen? 

Mer levende spillfigur

Grensekontroll

Miljøpåvirkning

Semi-pro spillfigur

Lag spillområder

Rivalisering

Banner

Andre utfordringer du kan prøve:

Er du klar for enda flere utfordringer? Under finner du spennende bonusoppgaver i MakeCode Arcade, hvor du kan lære flere kodetriks. Nytt bonusinnhold utvikles av vitensentrene og legges til her etter hvert som det er klart.

Koronasimulator

Koronasimulatoren er ikke akkurat et spill, men et eksempel på hvordan man kan bruke et verktøy som MakeCode Arcade på an litt annen måte. Ved å bruke din kreativitet og utforske programmeringsmulighetene som tilbys, kan du simulere ulike scenarioer og tiltak når smitte spres i en befolkning.

Skjermbilde fra utvidet spill

Skjermbildet over er hentet fra et spill der en rekke av elementene over er tatt med, som ulike energiformer, animasjoner, fiender og grensevakt. Test det, eller bruk det som utgangspunkt for å utforske programmeringen nærmere.

Klikk her for å sjekke det ut!

Eksempler på MakeCode Arcade sine tutorials.

startsiden til MakeCode Arcade finner man en rekke enkle og mer avanserte tutorials som introduserer ulike spillmekanikker steg-for-steg. I tillegg finnes det videoer med live koding, samt ferdige spill man kan spille. Disse spillene kan man også gå inn og undersøke koden til, og evt. gjøre endringer.