Banner

Venner og fiender

Energi har vært kilden til utallige konflikter gjennom historien. Manglende samarbeid globalt gjør det også vanskeligere å gjøre noe med klimaendringene. Her får du tips til hvordan du introduserer irriterende motspillere i spillet ditt.

"Hvorfor skal vi kutte klimagassutslipp hvis ingen andre gjør det?" Du har sikkert hørt noen si akkurat det. Men hvis alle land i verden etter hvert klarer å samarbeide om å løse våre felles energiutfordringer, vil det utvilsomt være til det beste for planeten vår. 

I den virkelige verden er det likevel ikke så lett. Alle har forskjellige meninger, og å enten inngå et kompromiss, trumfe igjennom sitt eget syn, eller finne en gylden middelvei er ikke alltid mulig. Enhver nasjon er på sett og vis avhengig av å alliere seg med noen, men kanskje også forhindre at andre nasjoner med et svært annerledes syn på blant annet miljøhensyn får for stor makt.

Her får du tips til hvordan du innfører én eller flere andre figurer i spillet ditt. Hvilken rolle den nye figuren din skal ha, er helt opp til deg!

 

Venn eller fiende?

Det første du må bestemme deg for er om den nye figuren skal være venn eller fiende. Skal den hjelpe deg å samle poeng, eller skal den stjele poeng fra deg?

 

Kodeblokk

 

Hvis den skal hjelpe deg å samle poeng, kan den kanskje like gjerne være av typen player. Hvis ikke, kan den for eksempel være av typen enemy:

Kodeblokk

 

Plassering og bevegelse

Nye figurer kan plasseres på vanlig måte. Men siden vi ikke skal styre disse selv, må vi få dem til å bevege seg rundt omkring.

En enkel måte å få til at den beveger seg på er å gi den en fart til å begynne med, og så la den "sprette" når den treffer en vegg.

Du kan også få den til å bevege seg på andre måter. Hva med å la det gå et tilfeldig antall sekunder før den snur og går en tilfeldig retning? I så fall må du nok inn med en forever-løkke.

Kodeblokk

 

Overlapp-vilkår

Dersom den nye figuren i spillet ditt er av typen player, vil de samme overlapp-vilkårene gjelde som for figuren du styrer.

Kodeblokk

Dersom du har introdusert en fiende, kan du bestemme hva som skjer når den treffer en energi-sprite. Kanskje den skal få sine egne poeng?

Kodeblokk

Og hva skal skje når spilleren din overlapper med en fiende? 

Kodeblokk

Banner