Vannkraftverket

DuVerden

DuVerden er et vitensenter med maritimt preg som ligger vakkert til ved elven i Porsgrunn. Her er lek og læring sentralt, og gjennom interaktive formidlingsmetoder jobber DuVerden for å øke barn og unges interesse og kunnskap om realfag og historie.

Her finnes det mange dynamiske og varierte aktiviteter for store og små. Det spektakulære bygget rommer mange ulike installasjoner som byr på realfaglige utfordringer og samtidig gir deg et innblikk i livet til sjøs – før og nå. DuVerden ble åpnet i 2013 og eies av Telemark Museum sammen med Tekna. Test reaksjonsevnen din, se 3D-filmer, last båt, lag vind med storm styrke og sett sjøbein! Eller kanskje du vil prøve det aller største leketøyet hos DuVerden – en ordentlig skipssimulator, der kan du styre en patruljebåt for kystvakten eller en stor bulk carrier. Senteret har dessuten et eget astroamfi der du kan se 3D-filmer eller bli med på en reise i verdensrommet.

Besøke oss?

Tollbugata 23, 3933 Porsgrunn

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Covid 19
Vortex tunnel
Katalysator

Senteret deltar i både kommunale og fylkeskommunale samarbeid for å styrke interessen for og rekruttering til realfagene. Skoleklasser besøker DuVerden for å delta på en lang rekke undervisningsopplegg innen matematikk, fysikk, kjemi, programmering, astronomi m.m.

DuVerden deltar også på tilstelninger i regionen, slik som Barnas Dag i Porsgrunn i mai hvert år, og matfestivalen MerSmak i Skien i august. På ettermiddagene og i helgene er det mulig å leie lokaler for barnebursdager, konferanser og andre aktiviteter.

DuVerden er regionalt vitensenter for Telemark og Vestfold.

Kontakt:

Tlf. 95 42 89 59

booking@du-verden.no