Nordnorsk vitensenter

Nordnorsk vitensenter er verdens nordligste vitensenter, lokalisert i Tromsø og Alta. Som regionalt vitensenter for Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard har Nordnorsk vitensenter ansvar for et svært stort område. Nordnorsk vitensenter ble stiftet i 2002 og har nå 11 fast ansatte og ca. 15 studenter i deltidsstillinger som vitensenterverter.

Lokalene i Tromsø består av et 2 600 kvadratmeter bygg som eies av Nordnorsk vitensenter, og et planetarium (som eies av UiT Norges Arktiske Universitet). Nybygget ble åpnet i april 2011. Nordnorsk vitensenter i Finnmark holder til på Norges Arktiske universitet sin campus i Alta.

Utstillinga består av ca. 100 installasjoner fordelt på flere etasjer og tema. Her utforskes både allmenne vitenskapelige fenomener og tema som energi og miljø i nord, klima og vær, kropp og hjerne, himmelen over oss og ressurser i nord.

Med et digitalt planetarium med plass til 90 gjester, har Nordnorsk vitensenter gode muligheter til å formidle kunnskap og opplevelser rundt nordlys og astronomi. Også flere andre tema kommer til sin rett gjennom spektakulære 360-graders planetariumsfilmer.

Nordnorsk vitensenter har et rikt undervisningstilbud, godt forankret i rammeplaner og læreplaner, for barnehage, grunnskole, videregående skole, universitet og høyskole, samt kurs for lærere og andre voksengrupper. De fleste av aktivitetene kan utføres på en av vitensenterets laber, eller oppleves i et møte med vitensenteret på reise rundt i regionen.

 

Besøke oss?

Hansine Hansensveg 17, 9019 Tromsø

Kart og veibeskrivelse ›

Gå til hjemmeside ›

Vitensenteret har også et mangfold av andre tilbud og muligheter for både skole og fritid, fra deltakelse i FIRST LEGO League, verkstedarbeid på SKILLS MakerSpace eller kodeklubb, eksperimentklubb i vinter- og sommerferier til bursdagsfeiringer, bedriftsarrangement og temahelger. Nordnorsk vitensenter arrangerer og deltar på arktiske konferanser, festivaler og arrangementer i hele Nord-Norge for å nå et bredt publikum.

Talentsenter hos Nordnorsk vitensenter

 

Kontakt:

Tlf. 77 62 09 45

post@nordnorsk.vitensenter.no