Aktuelt fra vitensenter.no

Vitensenterforeningen vant pris for Kodekraft

24.06.2021redaksjonen
Vitensenterforeningen har sammen med Equinor Morgendagens Helter vunnet Sponsor og event-prisen for «Årets Omstilling 2021».

Koding er som ekte superkraft!

16.04.2021MorgendagensHelter
Sjansen for at dagens ungdomsskoleelever vil trenge kjennskap til programmering når de skal ut i arbeidslivet blir stadig større. Gjennom Kodekraft får de en «startpakke» for å lære seg koding på en enkel og morsom måte.

Ny kampanje vil gi Kodekraft-«boost»

15.03.2021Vitensenter.no
Hver fjerde elev på 10. trinn har det siste året blitt introdusert for koding gjennom å lage egne spill. Nå er Kodekraft utvidet til å gjelde elever på 9. trinn også, og frontes i en ny kampanje for Equinors talentprogram Morgendagens helter.

Vitensentrene gjør suksess med digital kodeundervisning

11.02.2021Vegard Haugen
Takke være høy etterspørsel, vil også elever på 9. trinn få delta på årets «Kodekraft» – vitensentrenes gratis, digitale kodeundervisning!

Tilbyr gratis undervisningsprogram til elever på 9.- og 10. trinn

13.08.2020Therese Patrick
De regionale vitensentrene i Norge har utviklet nytt undervisningsprogram til ungdomstrinnet; Kodekraft. Programmet skal sikre at elever på 9.- og 10. trinn lærer om teknologi og programmering før de begynner på videregående skole.

Skaperklubben - kanalen for deg som liker å skape ting selv

13.05.2020Therese Patrick
Vi tror på engasjerende praktisk læring. Derfor lanserer vi “Skaperklubben”, YouTube-kanalen for barn og unge som liker å skape ting selv – og ikke minst engasjere de som fortsatt ikke vet at de liker det! 

Nå programmeres det rundt på de tusen skoler

11.02.2020Therese Patrick
Har du hørt om super:bit? Eller Den teknologiske skolesekken? Kort fortalt handler det om at barn og unge i Norge skal lære seg programmering.

Høyt intelligente jenter oppdages ikke av lærere

14.11.2019Therese Patrick
Én til to elever i hver klasse er uvanlig evnerike, men læreren vet ikke alltid hvem de er. Særlig jentene er flinke til å skjule smartheten.

Elever med høyt læringspotensiale faller utenfor på skolen

22.05.2019Therese Patrick
Da Sonja var 13 år, begynte foreldrene hennes å bli alvorlig bekymret. Hun passet ikke inn i skolen - verken faglig eller sosialt. Det skyldtes ikke lærevansker, men at hun lærte for raskt! Se filmen om hennes sterke historie og hvordan Talentsenteret på VilVite fikk henne til å blomstre og ikke minst se at det finnes flere som henne.

SUPERNYHET: Vi får NRK Super med på laget!

11.05.2019Therese Patrick
NRK går sammen med Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding i et felles prosjekt for å lære barn og unge programmering - i skolen og i kodeklubber. Den nye satsingen kalles super:bit.